klädbytardag

Vi i den rika delen av världen shoppar alldeles för mycket. Det drabbar miljö och människor hårt i andra länder. Samtidigt så börjar många tröttna på köp-och-släng-trenden. En klädbytardag är en rolig, social och helt gratis aktivitet som ger konkret miljönytta. De plagg som man har tröttnat på eller som inte längre passar blir nya och roliga för någon annan. Livet på kläderna förlängs och vi bidrar till en bättre miljö, (Naturskyddsföreningen, 2019).

Våra medlemmar Mind Retail vill därför tillsammans med oss på Helio ta tillfället i akt och anordna en klädbytardag – mitt i julstöket och årets mest konsumtionsgalna månad. Tillsammans kan vi göra miljön och plånboken en tjänst. Kanske hittar du något till dig själv eller till någon annan?

Så här går det till:

  1. Ta med dig 3–5 klädesplagg till Helio den 9-10 december. (Hela och rena, endast kläder och inga accessoarer eller skor.) Kläderna lämnas i front desk eller hos Mind Retail precis vid ingången från Majorsgatan mellan klockan 09.00-14.00
  2. För varje plagg får du 1 biljett som du kan byta mot ett nytt plagg.
  3. Ladda upp med energi på medlemsfrukosten den 11:e December och dyk sedan in på Mind Retails klädbytardag (08.30 – 14.00) med dina biljetter och byt in dessa mot nya fynd – helt gratis!
  4. Plagg som ingen väljer skänks till en lokal second hand-butik. OBS! Du får inte tillbaka kläderna.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se