Abundo presenterar en inspirationsföreläsning med forskaren och föreläsaren Kalle Ström.

PROBLEMET MED MJUKA VÄRDEN – en humoristisk föreläsning om missuppfattningar mellan hårt och mjukt

Vi lever i en tid där de mjuka värdena regerar. Att få bestämma själv, ha maximal valfrihet och att agera utefter ens inre motivation anses vara rätta vägen för både organisationers framgång och individens välbefinnande. Till exempel förväntas chefer utöva ledarskap som handlar om att ”attrahera” ett frivilligt och motiverat följarskap, snarare än att peka med hela handen.

Denna utgångspunkt, som sedan 1980-talet utvecklats till en av samtidens starkaste dogmer, bär dock på dolda och ibland mörka konsekvenser. Valfriheten – från att välja marmeladsort på ICA, dagens arbetsoutfit, till att välja vårdcentral, eller göra rätt karriärval – är exempelvis så utbrett i samhället att det för många har förlamande konsekvenser. Trots det goda syftet kan valfrihet göra oss förvirrade, stressade och deprimerade. Man kan fråga sig vad dessa mjuka värden bakom alla idealiserade bilder faktiskt gör med oss? När kan de mjuka intentionerna få oönskade konsekvenser? Och hur hittar vi en välfungerande balans i arbetslivet mellan hårt och mjukt?

Kalle är en uppskattad föreläsare och konferencier, med drygt 200 scenframträdanden i bagaget. Han blandar humor och anekdoter med sina vetenskapliga källor.

Kalle Ström har, utöver forskningen, flerårig bakgrund inom verksamhetsutveckling, TV, frågesportsunderhållning och har varit elitspelare i handboll, med SM-guld från 2007 i bagaget.

Den här föreläsningen produceras av Abundo i samarbete med Profile Agency och Helio, exklusivt för Abundos medlemmar, men som Helio medlem har du möjlighet att få ta del av denna kväll genom att OSA till martin.tallvid@helio.se

TID: Pågår ca 1 timme inklusive paus och frågestund.

MAT & DRYCK: Stanna gärna kvar för en bit mat eller drinkar i restaurangen Penny & Bill.

>>MER INFO<<

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se