Vem: Robin Sjöstrand, Community Manager

Var: Helio Hornstull

Här kommer den första av några intervjuer med våra anställda på Helio, och vi börjar med vår finlandssvenska solstråle. Vår filosofi är att få människor, idéer och branscher att krocka med varandra, och en av dem som befinner sig mitt i stormens öga är Robin Sjöstrand, Community Manager på Hornstull. Robin är född i staden Ekenäs i Finland, har uppskattningsvis 333 tatueringar dolda under sina arbetskläder, han har tagit hand om Pamela Andersson varje gång hon besökt Helsingfors och visat Bam Margera från Jackass Stockholms klotterscen i Snösätra. På fritiden gillar Robin att måla tavlor och vara ute i naturen med sin hund. Hans kollegor beskriver honom som ett socialt geni, han beskriver sig själv som snäll.

Robin! Vad ville du bli när du var liten?

Jag ville bli bagare! Till den dagen jag gick på praktik i högstadiet och insåg att bagare börjar jobba klockan tre på morgonen… Där krossades en pojkdröm rätt så snabbt.

Vad gjorde du innan du började arbeta på Helio?

Jag jobbade som concierge på ett stort hotell här i Stockholm. Innan det drev jag i 15 år en tatueringsstudio i egenskap av en shop manager. Jag har sålt och genomfört 15000 tatueringskonsultationer allt som allt. Jag har även jobbat som moderator och konferencier på alla de största tatueringsmässorna i Skandinavien.

Vad har du kunnat ta med dig från jobben som moderator och concierge, till ditt jobb på Helio?

Hur man pratar med olika typer av personligheter och bemöter folk på olika sätt för att få dom att känna sig bekväma, hörda och sedda både individuellt och i grupp. Den egenskapen använder jag mig av varje dag på Helio.

Helio strävar efter att alla medlemmar ska älska måndagsmorgnar. Så berätta, vad gör du en vanlig måndagsmorgon på Helio?

Ha! Faktum är att jag varit alltid varit ledig på måndagar! Då brukar jag äta en god frukost, beta av ärenden, fixa med mina bilar och gå ut i skogen och gå med min hund. Framförallt är jag osocial och tyst på måndagar för att boosta upp mig för att kunna ge medlemmarna en magisk vecka när jag sedan kommer och har min låtsasmåndag, på tisdagen!

Vi har en blandad bakgrund på alla våra medlemmar. Vilka fördelar har du sett med just variationen på företag?

Det blir en mer intressant och kreativ miljö för alla att vistas i. Det öppnar upp för kreativa lösningar emellan branscher och ger underlag för bra konversationer i fikapauserna!

Vilken är den vanligaste meningen du säger varje dag på jobbet?

Givetvis!

Du har arbetat hos oss på Hötorget i ett år, under en tid på GT30 och ska nu vara på Helio Hornstull och Helio Kungsholmen.  Vad anser du är respektive anläggnings bästa egenskap?

GT30 är ju flaggskeppet! Där kan man göra det man är bäst på. Det är ett möjligheternas epicentrum! Hötorget är mindre men har många medlemmar så det är lätt att få alla att känna sig som hemma. Gemenskapen är fantastisk.  På Kungsholmen sitter det många journalister som ger en unik speciell vibe, det är en väldigt lärorik miljö. Hornstull, min personliga favorit! Det är det coolaste stället med mest street cred!

Ifall du fick öppna en ny Helio-anläggning vart som helst i världen, vart skulle den ligga?

Skanstull! (Efter att ha funderat på Barcelona lite. Men valt bort det.)

Och slutligen, Robin, skulle du tatuera in Helio på kroppen?

Ja. I utbyte mot… en firmabil!

Vilken?

En Jeep Cheerokee från 1997.

Tack Robin! 

Om ni nu är sugna på att veta mer om Robin så hälsar han att ni är mer än välkomna över (alla dagar utom måndag) för en kopp kaffe i Hornstull så lovar han att berätta mer. Och om du vill träffa honom varje dag, så borde du kolla på våra medlemskap här.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se