När: 30 maj 12.00
Var: Helio Hötorget
Vem: Medlemmar på Helio
Hur: OSA till martin.tallvid@helioworks.se senast 24 maj
Bor du i Sverige, tillhör du världens rikaste 5%, vilket ger dig en enorm möjlighet att göra skillnad i världen. Denna Learn@Lunch handlar om att inspireras till att göra det på bästa sätt. 
 
Effektiv Altruism är en växande global rörelse med filosofin att förbättra världen så mycket som möjligt. Rörelsen inkluderar bland annat Dustin Moskovitz (en av Facebooks medgrundare), Rachel Glennerster (chefsekonom för UKs motsvarighet till SIDA), José Gonzales med flera. Dessa effektiva altruister kombinerar empati med data och rationalitet för att maximera nyttan av sina resurser (t ex tid eller pengar). En karriär omfattar ungefär 80,000 timmar, hur dessa spenderas kan göra stor skillnad. Under lunchen kommer vi att dela med oss av personliga erfarenheter och ge tips på hur du kan tänka och agera i din nuvarande karriär. 
 
Under lunchen kommer du att träffa Effektiv Altruisms Generalsekreterare Markus Anderljung. Markus  har studerat vid Cambridge universitetet och har sedan dess använt sin karriärer för att effektivt bidra till världsförbättring. Markus inledde sin karriär som managementkonsult vid EY, för att bygga karriärkapital och ’earn to give’, för att i december 2017 påbörja en ny resa som Effektiv Altruism generalsekreterare på fulltid. 
 
Vill du veta exakt hur rik du är? Klicka här: https://www.givingwhatwecan.org/get-involved/how-rich-am-i/
Vill du veta mer om effektiv altruism? Ljuvlyssna på denna podd med Markus : http://fritanke.se/podcast/25-att-gora-gott-battre/

Under Learn@Lunch bjuder vi som alltid på lunch och möjligheten att nätverka med övriga deltagare.

OSA till Helios Head Curator, martin.tallvid@helioworks.se senast den 24:e Maj, har du eventuella allergier så informera gärna om det när du osar, TACK!

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se