helio veckans affärer

Tid: 08.00 – 09.30 10 oktober

Plats: Helio GT30 Grev Ture

Vi befinner oss i ett skifte i arbetsmarknaden där automatisering och digitalisering kommer att förändra hur vi arbetar. Hälften av alla jobb i Sverige kommer att kunna ersättas med hjälp av robotar enligt forskarna, och hur kommer vi som samhälle att behöva anpassa oss? Det kommer att ställa nya krav på akademi, kompetens, näringsliv och politiken. Hur ser vi till att dra nytta av robotiseringen, istället för att se det som ett hot?

Seminariet är kostnadsfritt och görs i samarbete med Veckans Affärer och Unionen. Läs mer om eventet här, och anmäl dig på länken här.

Program
8-8.30 Frukost och registrering

8.35-8.50 När roboten gör jobbet
Roboten ”Marple” är en nyhetstjänst som söker efter nyheter i stora mängder statistik. Det är ett försök att automatisera jakten på nyheter i stora mängder data. Det handlar om allt från att hitta lokalnyheter, brottsdata, fastighetspriser till arbetslöshetsstatistik. Var finns möjligheterna och begränsningarna i att automatisera redaktionella processer? Och hur kan robotar hjälpa oss göra bättre journalistik?
Jens Finnäs, grundare av Journalism++ Stockholm AB

8.50-9.25 Paneldiskussion: Vad händer när robotarna tar över våra jobb?
Jens Finnäs, grundare av Journalism++ Stockholm AB, Jennie Nilsson, ordförande näringsutskottet (s), Mimmi Alladin, Head of Business Development, Siemens och Martin Linder, förbundsordförande på Unionen.

9.25-9.30 Sammanfattning och avslutning
Moderator Åsa Uhlin, chefredaktör för Veckans Affärer och och Martin Linder, förbundsordförande på Unionen.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se