Vi har fått många frågor från er medlemmar om midsommarmaten, och våra kockar och bartenders har självklart otroligt bra tips att dela med sig av. Jocke i köket (ovan!) och Johan i baren kommer göra er till superstjärnor på fredag om ni blandar och lagar följande smakbomber:

Ärtpesto – Supergott som tillbehör till grillat!

2 dl ärtor
1/2 dl solroskärnor
1 dl riven parmesan
1 dl olja
1 vitlöksklyfta
Salt o peppar

Mixa eller mortla och njuuuuut.

Jockes Rub – Få det där extra stinget på ditt kött!
1/3 burk herbamare salt
4msk torkad timjan
4 msk råsocker
4 msk paprikapulver
4 msk chili akes
4 msk svartpeppar
1 torkad chili tex. De arbol eller chipotle

Mixa i mixer, Rubba kött eller kyckling 10-20 minuter innan grillning

French 75 – Midsommardrinken – Festligt, kul och enkelt.

30 ml Gin
30 ml citronjuice
20 ml sockerlag
80 ml Bubbel
Blanda gin, citron och sockerlag i shakern. Tillsätt is och skaka ordentligt. Sila upp i ett champagne glas och slå på bubbel. Garnera gärna med ett körsbär.

Midsommarbål – Perfekt när ni är lite fler
30 ml vodka
10 ml martini bianco
30 ml citronjuice
20 ml sockerlag
80 ml sodavatten
Blanda vodka, martini bianco, citron, sockerlag och sodavatten i en stor skål/plastbunke. Tillsätt ordentligt med is och rör om. Garnera gärna med citronskivor och färsk mynta. Servera i mindre dricksglas. Enjoy!

Snaps – Sätt din egen touch på snapsen
Lägg ner innehållet av citronzest, citrongräs och ingefära i en flaska vodka. Låt stå över natten och sila sedan av. Lägg gärna in flaskan i frysen och njut sen av din egna snaps.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se