Under våren kommer vi tillsammans med konstnärerna Sara och Simon Annsofidotter, arbeta med ett konstnärligt research-projekt. Sara och Simon är syskon, uppvuxna i Värmland som har arbetat tillsammans sedan 2016. Sara läser sin master i Fri konst på Kungliga konstakademien i Köpenhamn och Simon sin kandidat i Fri konst på Umeå Konsthögskola. Som konstnärer arbetar de platsspecifikt, gärna med text och performativitet som verktyg.

”Vi är nyfikna på produktivitet och vad som genererar värde. Genom att vi flyttar vår konstnärliga praktik till olika typer av arbetsplatser, vill vi diskutera strukturer i och kring arbete. Under våren kommer vi befinna oss på Helios olika co-working spaces. Vi kommer arrangera frukostmöten, mingla vid kaffekokaren och förhoppningsvis träffa flera av er som verkar i Helios lokaler. Vi kallar projektet ”Colleagues in Space”, där vi vill titta närmare på hur post-fordistiskt arbete fungerar och hur vi som konstnärer passar in hos er.

Vår egna yrkesroll som konstnärer formas av kreativitet, kommunikation, exibilitet och nätverkande, ofta under prekära arbetsvillkor som frilansande aktörer. Dessa post-fordistiska drag ser vi även i er yrkesgrupper, till exempel hos entreprenörer och den kreativa industrin. Med engagemang och målmedvetenhet skapas andra ideal och värderingar bortom fordismens industrier och fabriksrytm. Vad är värdefullt arbete idag? Hur ser moderna arbetsstrukturer egentligen ut?

Tycker ni att det låter spännande eller helt konstigt? Ser ni oss i lokalerna får ni gärna komma fram och prata med oss. Vi kommer vara på plats under ett par utspridda veckor med start första veckan i februari. Arbetet vi gör under våren kommer sedan att redovisas på Helio när perioden är slut.

Hoppas vi ses!
Sara och Simon Annsofidotter

sara@annsofidotter.com

simon@annsofidotter.com

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se