coworking space stockholm

Det var länge sedan som coworking bara var något för frilansare och startups. Idag är det ett etablerad sätt att sitta för alla möjliga branscher och storlekar på bolag. Advokater, investerare börsbolag är några av våra medlemmar – tillsammans med NGOs, startups och författare. Och det är just det som är själva idén med coworking, att du kan få inspiration och influenser från många olika håll.

Efter Corona har vi också vant oss vid tanken att sitta på flera olika platser att jobba, så coworking har fått fler och fler bolag att tänka på möjligheten att lämna sitt traditionella kontor och långa kontrakt för gott.

coworking
Working Lounge på Helio GT30

Våra 5 bästa skäl till att lämna ditt dyra kontorskontrakt är:

Flexibiliteten med coworking

Konventionella fastighetsbolag älskar konceptet ”One Size Fits All”, medan den oftast fungerar sämre för hyresgästerna – dvs DU. Olika företag har olika behov, vare sig det gäller design eller inredning som måste fungera. Med coworking kan du dels välja bland de olika företagen för att det ska passa ditt varumärke och bolag, och sedan kan du hyra precis så mycket eller lite yta som du behöver.

Dessutom finns det massor med extra bekvämligheter på ett coworking space – service, gym, lounger, mötesrum som gör arbetsdagen lite smidigare.

● ● ● ● ● 

Hyr 10 kvadrat – få tillgång till 1000 kvadrat

Ja, det kanske är en förenklad bild, men något som är fantastiskt är hur mycket yta du får tillgång till fast du bara hyr ett litet utrymme. Hos oss på Grev Turegatan hyr många en studio – ett eget rum – men de kan välja att sitta i alla våra ytor. En livlig lounge, tysta fokusrum, telefonrummen, en working lounge, innergården. Alltså ytor som många mindre bolag bara kan drömma om att kunna hyra själva.

Coworking ger dig ett plug-and-play-kontor som inte kräver några investeringar eller möbelinköp, och samtidigt ger dig fantastiska lokaler att kunna bjuda in kunder eller partners till.

LÄS MER OM VÅRA MEDLEMSKAP PÅ HELIO

Coworking är bra för dina anställda

Om du har ett kontor dina anställda trivs på kommer de att prestera bättre visar forskningen. Och eftersom coworking-ställen ofta innehåller både gym, yoga, friskvård, nätverksmöjligheter, föreläsningar och workshops inom olika ämnen så har dina anställda chansen att ha lite roligare än om ni hade haft ett eget litet kontor.

Dessutom ligger ofta coworking-ställen centralt och med bra kommunikationer via kollektivtrafik, så det är enkelt för dina anställda att ta sig till jobbet. Med Stockholms intensiva trafik är det till och med så att människor väljer bort anställningar som ligger fel för dem i vardagslogitistiken.

Läs vår kompletta guide till coworking på den här länken.

● ● ● ● ● 

Bli en del av ett större nätverk

Coworking spaces är ett ekosystem av idéer och upplevelser, där människor från olika företag och grupperingar kan arbeta tillsammans i samma lokaler. Att dela kontoret med olika personer öppnar upp ett brett utbud av möjligheter för att skapa ett professionellt nätverk samt att gå in i nya partnerskap och samarbeten. De flesta coworking spaces anordnar även roliga aktiviteter och träningspass så att deras medlemmar och anställda kan interagera och brainstorma tillsammans. Att arbeta i en sådan miljö ökar inte bara anställdas moral utan maximerar också produktiviteten.

coworking kista
Lounge på Helio Kista

Mer service för att göra jobblivet enklare

Bortsett från att tillhandahålla flexibla arbetsytor och arkitekritade miljöer, erbjuder många coworking spaces ett stort utbud av bekvämligheter. Restaurang, caféer, säkerhet, pakethantering, lounger, omklädningsrum, budtjänster, spelzoner, gym till sina medlemmar. De flesta coworking spaces har också skapat avtal med olika märken och leverantörer för att ge exklusiva rabatter och erbjudanden till sina medlemmar. Sådana bekvämligheter hjälper företag att hålla sina anställda motiverade och engagerade, vilket ökar deras produktivitet.

Coworking spaces ger unika fördelar med både privata delar och ett coworking community som du kan välja att deltaga i. Det ger företag frihet att arbeta antingen självständigt i sitt privata kontor eller möjlighet att interagera och samarbeta med andra medlemmar.

● ● ● ● ● 

Är du nyfiken på ett coworking space i Stockholm? På Helio finns vi på flera platser över hela staden, och du är självklart välkommen att fritt gästa våra olika enheter om du behöver sitta i Hornstull ena dagen, Hötorget nästa och avsluta veckan i Kista. Maila oss på info@helio.se eller ring på 08 522 232 00 för att komma på en visning.

Vi finns alltid här för att svara på frågor, så chatta med oss nere till höger här på sidan, eller så hittar du både nummer och mail här. info@helio.se och 08-522 232 00

 👋

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se