julfest företag

På Helio har vi varit med och ordnat julfester i över 20 år. Hos oss hittar du centrala eventlokaler i Stockholm och Malmö för 20 till 150 personer, som har olika stil och läge. En gammal skofabrik i Hornstull eller ett garage i betong på Östermalm? Vi har också ett palats mittemot Kungliga Slottet i Gamla Stan eller på Kungsgatan i Malmö. Här kommer några tips som vi har fått från våra kunder för hur du skapar den perfekta julfesten.

Bestäm en festkommitté och en projektledare

Alla har mycket att göra i slutet av året, så se till att vara ute i riktigt god tid och välj en festkommitté som ska fixa festen. Är det ett stort evenemang eller en mindre middag? Ska det vara formellt, avslappnat eller någonstans mitt emellan? Det är viktigt att en person är sammankallande och håller reda på att ni gör allt i tid, kanske med en Trello-bräda eller annat digitalt verktyg.

Viktiga saker precis i början är att så snart som möjligt sätta datum och sedan skicka ut en save-the-date så att folk bokar in julfesten i kalendern och även att göra gästlistan. Vilka ska komma? Alla på företaget eller även partners? Och kommer de som är föräldralediga också? Torsdagar är vanligaste dagen för fester för våra kunder, men oftast är det lättare att hitta tillgänglighet i början av veckan.

På Grev Turegatan kan ni skapa lokalen så att den passar perfekt med er julfest. Underground på Östermalm.

Sätt en tydlig budget för julfesten

Nu vet ni datum och antal – och då är nästa steg att besluta om en budget för festen. Nu är det viktigt att komma ihåg att att stor budget inte alltid är lika med en bättre kväll. Var realistisk och håll koll på dina kostnader från början. Genom att göra det kan du säkerställa att du får mest valuta för pengarna och håller dig inom budget. Som riktmärke kan man säga att ett vanligt julbord ligger ofta run 8-900 kronor per person utan dryck, att boka en lokal med mat och dryck hos oss på Helio ligger på liknande priser, och billigast är det med att vara kvar på kontoret med eget firande.

Ha ett tema på din julfest

Att välja ett tema hjälper dig inte bara att planera festen, det kommer att särskilja din julfest från alla andra! Det finns alltid klassikern med stickade jultröjor, men vad sägs om att vända på steken och fixa en julfest med strandtema, komplett med mojitos, palmer och badbollar? Överväg kanske ett färgtema, som vitt eller silver och guld, och be dina gäster att klä sig därefter. Eller hatt, så får alla rota fram en hatt som passar för just de. Oavsett vad du väljer kommer bilderna bli fantastiska, och glöm inte att dela dem på ert interna Slack eller Teams-kanaler!

I det här huset kan du ha din julfest med utsikt över Kungliga Slottet och Strömmen. Klicka här för att läsa mer.

Välj lokal beroende på vilken typ av julfest du vill ha

Oavsett om du har en liten grupp eller en stor fest med 100+ personer, så är lokalen en av de viktigaste faktorerna för en riktigt lyckad fest. Här kommer några frågor som du kan använda som check-lista när du väljer lokal:

  • Vad kostar lokalen?
  • Har de ledigt ert valda datum?
  • Ligger lokalen på en lämplig plats för företaget eller behövs det taxi och buss?
  • Hur mycket kan lokalen hjälpa till med musik eller dekorationer?
  • Har de catering eller är det något som du behöver ordna själv?
  • Vad är kapaciteten i lokalen?
  • Passar lokalen med det tema du har valt?

På Helio har vi flera olika typer av lokaler beroende på vilken typ av julfest du vill ha. Vi har Underground på Östermalm som är ett garage i rå betong där ni kan vara 150 sittande. På Slottsbacken med utsikt över Grand Hotel och Strömmen hittar du Flemingska Salen i ett 1600-tals palats. I Hornstull har vi byggt om en före detta skofabrik från 1890 till en fantastisk festlokal med stor lounge och bar och om du istället vill blicka ut över Stockholm från våning 17, så har vi lokalen också för det.

julfest
På sjuttonde våningen med utsikt över hela Stockholm från Hötorgsskraporna.

Kör mingelmiddag istället för sittande middag

Bordsplacering kommer att skapa en mer formell stämning, och garanterat massa skvaller om hur människor har blivit placerade. Vi har gjort många julfester, och det absolut bästa är att servera mingelmat och mindre rätter så att de anställda kan röra sig fritt och prata med alla under middagen. Det gör också att du slipper sitta i flera timmar med den perfekta bordsplaceringen och har större frihet att välja på olika lokaler. På Helio har vi prisbelönta kockar som kan ordna det mest i matväg, vi bollar mer än gärna vad ni är ute efter!

I Hornstull i vår renoverade skofabrik kan ni till och med ha ett live-band om ni vill.

Bonustips: Musik!

Det var våra fem tips, men ska vi klämma in ett ytterligare så är det musiken. Bara för att någon på företaget älskar spinning-pass, så behöver det inte låta likadant på julfesten. Budgettipset är att välja någon av de tusentals färdiga listorna som finns på Spotify, men ännu bättre är såklart en DJ – eller till och med live-musik om ni vill slå på stort. Om ni vill bolla julfester med oss, så hittar du oss alltid på info@helio.se (vi svarar inom 30 minuter!) eller på 08 522 232 00.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se