Vi har fått många frågor från er medlemmar om midsommarmaten, och våra kockar och bartenders har självklart otroligt bra tips att dela med sig av. Jocke i köket (ovan!) och Johan i baren kommer göra er till superstjärnor på fredag om ni blandar och lagar följande smakbomber:
Ärtpesto – Supergott som tillbehör till grillat!
2 dl ärtor
1/2 dl solroskärnor
1 dl riven parmesan
1 dl olja
1 vitlöksklyfta
Salt o peppar
Mixa eller mortla och njuuuuut.
Jockes Rub – Få det där extra stinget på ditt kött!
1/3 burk herbamare salt
4msk torkad timjan
4 msk råsocker
4 msk paprikapulver
4 msk chili akes
4 msk svartpeppar
1 torkad chili tex. De arbol eller chipotle
Mixa i mixer, Rubba kött eller kyckling 10-20 minuter innan grillning
French 75 – Midsommardrinken – Festligt, kul och enkelt.
30 ml Gin
30 ml citronjuice
20 ml sockerlag
80 ml Bubbel
Blanda gin, citron och sockerlag i shakern. Tillsätt is och skaka ordentligt. Sila upp i ett champagne glas och slå på bubbel. Garnera gärna med ett körsbär.
Midsommarbål – Perfekt när ni är lite fler
30 ml vodka
10 ml martini bianco
30 ml citronjuice
20 ml sockerlag
80 ml sodavatten
Blanda vodka, martini bianco, citron, sockerlag och sodavatten i en stor skål/plastbunke. Tillsätt ordentligt med is och rör om. Garnera gärna med citronskivor och färsk mynta. Servera i mindre dricksglas. Enjoy!
Snaps – Sätt din egen touch på snapsen
Lägg ner innehållet av citronzest, citrongräs och ingefära i en flaska vodka. Låt stå över natten och sila sedan av. Lägg gärna in flaskan i frysen och njut sen av din egna snaps.