På Oddlygood älskar man det udda samtidigt som man vill erbjuda växtbaserad och smarrig mat, som är snäll mot vår planet. Bolaget, som är en avknoppning av finska mejerijätten Valio, huserar sedan 1,5 år på Helio Slussen. Möt CMO Nina Gillsvik, som givetvis också bjussar oss på ett recept.

Oddlygood grundades av finska Valio 2018 men lever vidare som eget bolag sedan 2021, fortfarande med Valio som huvudägare. Affärsidén handlar om att vi måste ta hand om vår planet, och ett av sätten är att äta mer växtbaserat. Oddlygood erbjuder ett sortiment av växtbaserade produkter, exempelvis havredrycker, gurtar och desserter plus alternativ till ost. Vad de har gemensamt, förutom att deras ursprung är växtriket? Allt är supergott!

– Jag är verkligen stolt över både våra produkter och vårt varumärke, konstaterar Nina. Vi står för att det är helt okej att vara annorlunda och udda, att inte följa normen. Det är grunden i vårt varumärkeskoncept och något som jag, som mamma till tre tonårsdöttrar, verkligen vill trycka på och leva efter. Att man får göra vad man vill, den enda som hindrar dig är du själv.

Stor potential i växtbaserat

Att det finns en potential i växtbaserade produkter råder det inget tvivel om, fortsätter Nina. Inte heller att Oddlygood vill vara med och driva utvecklingen.

– Vi behöver ändra sättet vi äter på, om vi ska ha en planet kvar i framtiden. Men vi kommer aldrig att byta ut animaliskt mot växtbaserat om det inte smakar lika bra. Eller bättre. Så för oss ligger smaken hela tiden i fokus.

Just nu är Oddlygood inne i en tydlig tillväxtresa och sedan tre år tillbaka är Nina Gillsvik bolagets CMO, Chief Marketing Officer. En roll som innebär att hon är högst ansvarig för bolagets varumärke.

– Jag brinner verkligen för starka varumärken och älskar dessutom att laga mat, och att samlas kring mat. Så den här kombinationen är perfekt! Som CMO har jag hand om hur Oddlygood ser ut i all kommunikation och reklam, hur vi ska positionera oss och vad vi säger i media. Jag ansvarar även för vår consumer insight, varumärkesstrategi och förpackningsdesign.

”Det här är vi!”

Passionen för varumärken hade även ett avgörande finger med i spelet när det var dags för Oddlygood att flytta från Valio till eget kontor. Det var coworking spaces som lockade och Nina med kollega öppnade, och stängde, dörren till ett flertal anläggningar i Stockholm. Tills de öppnade dörren till Helio Slussen.

– Vi är som sagt varumärkesmänniskor och vill att grejer ska prata med oss. Och precis så var det på Helio Slussen. Det var ljust, luftigt och färgglatt och vi kände direkt – ”det här är vi!” Och personalen! Vi blev så härligt bemötta, från dag ett. Det här är som en familj och inte bara ett kontor att gå till.

För Nina är de olika miljöerna på Helio Slussen ett stort plus. Och hon utnyttjar verkligen möjligheten att flytta runt.

– Jag sitter oftast i möten med olika länder på dagarna och uppskattar både de schyssta mötesrummen och de mindre telefonrummen. Oftast startar jag dagen med att sitta vid de höga borden, med mitt morgonkaffe. Fast soffan är ändå bästa platsen, det är som att sitta hemma men med all tänkbar service man kan behöva.

Att Helio Slussen ligger så nära bra kommunikationer är också ett stort plus.

– Tillgängligheten är väldigt viktig för vårt team. Ett team som snart kommer förstärkas med ytterligare två personer. Vi har precis gått från att hyra ett rum för tre personer till ett för sex personer.

Favoriter i köket

På Helio Slussen hittar man givetvis några av Oddlygoods produkter i köket och snart landar det en ny som Nina tror blir en personlig favorit. 

– Barista Nutty Vanilla är en smaksättare som vi lyckats ta fram – helt utan tillsatt socker. Ha den i kaffe, gör overnight oats eller chiapudding. Så gott!

Till sist kan vi inte låta bli att be Nina om ett recept. Och vi behöver inte vänta länge, på en annan personlig favorit.

– Marry me chicken (eller tofu), med vår produkt Cooking Oat Chili. Håll till godo!

Recept Marry me chicken

Ingredienser:

Ett paket kyckling eller tofu

1 matsked tomatpuré

1 dl soltorkade tomater

2 dl Oddlygood Cooking Oat Chili

0,5 dl vatten

1 dl Oddlygood Italian Style Grated Cheese

Färsk basilika

Kryddor efter smak plus salt och peppar

Så här gör du:

Stek kycklingen eller tofun

Tillsätt hackade soltorkade tomater tillsammans med tomatpurén, Cooking Oat Chili och vatten

Blanda väl och tillsätt sedan kycklingen eller tofun

Låt allt sjuda några minuter

Avsluta med färsk basilika och Italian Style Grated Cheese

Servera med kokt ris

Vill du också bli medlem på Helio?

Bakom varje medlem på Helio finns en berättelse. Någon som bygger, skalar, testar nytt – eller byter spår helt. Helio Faces är vår serie om människorna som fyller våra hus med idéer, energi och entreprenörskap. Det handlar inte bara om vad de gör, utan varför. Om vägarna hit och vart de är på väg härnäst.

Vill du också blir en del av Helio och hitta hem? Läs mer om våra olika medlemskap här. Vi finns på info@helio.se eller på 08 522 232 00.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se