Ena Magnus är västkustson med ett globalt CV. Den andra är gubbrockare från Spånga med bakgrund i dagligvaruhandelns toppskikt. Tillsammans driver de en av Sveriges mest älskade matresor – med dumplings som drivmedel och världen som möjlig marknad.
Beijing8 startade som ett hål-i-väggen-koncept inspirerat av kinesiska kvarterskrogar. Men redan från början fanns en större idé. Magnus Andersson, civilekonom med erfarenhet från både tech och retail, hade bott i Kina och förälskat sig i enkelheten, smakerna – och skalbarheten.
– Jag tänkte: varför finns inte det här hemma? Snygg paketering, bra råvaror, tydlig idé – det borde gå att göra på nordiskt vis, säger han.
Det blev startskottet för Ark Foods – företaget bakom Beijing8 – som idag säljer färdiglagade asiatiska rätter i frysdisken hos dagligvaruhandeln.

En andra Magnus kliver in
När Magnus Ros – tidigare kommersiell direktör på Swedavia och med ett helt CV fyllt av ICA, Axfood och KF – kom in som investerare var det mest på kul. Men det dröjde inte länge förrän han var inne heltid.
– Jag drogs in. Det är svårt att inte göra det när man ser potentialen och får jobba med människor som verkligen vill något, säger han.
Idag driver de bolaget tillsammans, med målet att göra djupfryst mat rolig, relevant och riktigt god. “Mindre konserveringsmedel, mer smaker”, som de säger.
Från smaktest till strategi
Teamet bakom Beijing8 brinner för både hantverk och affär. De jobbar hands-on med allt från produktutveckling och kampanjer till smaktester och sortimentsstrategier.
– Vi visste tidigt att vi hade något. Dumplings är älskat och passar perfekt för moderna, medvetna konsumenter, säger Magnus Andersson. Det gäller bara att skala smart – med rätt partners och rätt produkter.
Det är ett tight team med hög energi och stark framtidstro. Enligt Magnus Ros är det just människorna som är den största styrkan.
– Vi har roligt ihop, och det märks. Man bygger inte ett varumärke ensam, säger han.

Hund, Helio och harmoni
Båda Magnus har hittat hem i Helio Slottsbacken, där de arbetar tillsammans med teamet – och ibland även med labradoren Bosse, som gärna följer med husse till jobbet.
– Det är en miljö som funkar för både fokus och idéer. Och för hund, säger Ros med ett skratt.
Med utsikt över Gamla stans kullerstensgränder planeras nästa kapitel i dumplingens resa. Och om du känner igen Beijing8 i butik eller på en meny – är det härifrån det mesta börjar.
Om Helio Faces
Bakom varje medlem på Helio finns en berättelse. Någon som bygger, skalar, testar nytt – eller byter spår helt. Helio Faces är vår serie om människorna som fyller våra hus med idéer, energi och entreprenörskap. Det handlar inte bara om vad de gör, utan varför. Om vägarna hit och vart de är på väg härnäst.
Vill du också blir en del av Helio och hitta hem? Vi finns på info@helio.se eller på 08 522 232 00.