”Inte en dag passerar utan att någon artikel om ”AI” är med i nyheterna. Det finns överallt idag och utlovar en mängd olika fördelar och visioner om hur det kommer att påverka arbete och förbättra våra liv.

Du har säkert hört talas om att framtidens utveckling drivs av saker som maskinlärning och enorma mängder data som hanteras av neurala nätverk. Du har säkert hört att AI kan ”bidra med intelligens” till existerande produkter. Du har säkert också hört att AI kan utföra uppgifter bättre än människor och förr eller senare kommer de att ta över våra jobb. Det finns säkert mycket annat i samma anda som du också hört eller läst om.

AI är absolut ett spännande ämne som får vår fantasi att gå igång, men också vår förmåga att romantisera dess förmågor. Missförstå mig inte, de potentiella fördelarna med teknologin är onekliga, men de är nog inte de du tänker på.”

Under det här lunchseminariet kommer Reynaldo Boulogne att rekonstruera hypen omkring AI och introducera fler autentiska idéer om vad teknologin handlar om. Vi kommer att prata om hur AI, maskinlärning och neurala nätverk fungerar ihop; vad ”intelligens” i AI verkligen innebär; hur och vad maskiner faktiskt ”lär sig” och slutligen några exempel på teknologins höjdpunkter.

Reynaldo är en maskinlärningskonsult, samt styrelsemedlem i Stockholm AI, en ideell organisation med över 1,900 medlemmar som samlar AI-proffs och forskare med målet att göra Stockholm till ett naturligt världscentrum för maskinlärning. Han var varit involverad i rådgivning för ett start-up företag för maskinlärning, organiserat Stockholms första AI-arbetsmässa och har tidigare erfarenhet inom analys och företagsutveckling på Spotify och Klarna.

OSA direkt till martin.tallvid@helioworks.se innan 3 december för att säkra din plats och Helio bjuder självklart på lunch som vanligt!

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se